Werken na je 80ste

09/01/2012 - 14:01

Dinsdag 10 januari - De regering Di Rupo verhoogt de leeftijdsgrens voor vervroegd pensioen met 2 jaar en tienduizenden mensen komen op straat om daartegen te betogen. De gemiddelde leeftijd waarop Belgen met pensioen gaan lag tussen 2004 en 2009 op 59 jaar. Ruim 2 jaar eerder dan in de meeste andere Europese landen berekende de OESO, de Organisatie voor Economische samenwerking en Ontwikkeling. 

“Ik zal pas stoppen met werken de dag dat ik 100 jaar oud word”, vertelt Roger Vandelanotte. Roger is een 91-jarige boekhouder, die nog elke voormiddag naar kantoor gaat. Ook bakker Jos Goossens knipt nog elke nacht om 4 uur het licht van zijn bakkerij aan. Hij deed dat voor het eerst 60 jaar geleden. “ Ik ben er nu 75. Bloemzakken van 25 of 50 kilo sleur ik niet meer, maar al de rest doe ik nog wel. Mensen vragen mij soms: Awel, bakker, jij wil de rijkste van het kerkhof worden zeker?”.

Ook voor Roger Lambrecht, 81, is blijven werken de normaalste zaak van de wereld. Hij is eigenaar van de bandencentrales Lambrecht en voorzitter van voetbalclub Sporting Lokeren. “ Er komt steeds werk bij, dus ook meer stress. Dat maakt het niet gemakkelijk. Ik ga stilaan uitbollen, maar voorlopig nog niet. Zolang het fysiek nog kan, ga ik door”, vertelt Lambrecht, steunend op zijn krukken na een heupoperatie.

Vier kranige 80-plussers vertellen in Telefacts waarom ze blijven doorwerken, terwijl ze 20 jaar geleden al de pensioengerechtigde leeftijd hadden bereikt.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra