Vlaamse digitale goudzoekers

19/03/2012 - 15:21

Dinsdag 20 maart - San Francisco is de bakermat van Twitter en Facebook, het beloofde land voor al wie het wil maken in de sociale media. Vandaag is het een magneet voor honderden jonge ondernemers die er met creatieve ideeën proberen een doorbraak te forceren. Eén van hen is Davy Kestens uit Herk-de-stad. Davy is 23 jaar en de bedenker van ‘Twitspark’,  een platform waarmee bedrijven met hun klanten kunnen communiceren via twitter. Vorig jaar nog studeerde hij web development aan de Hogeschool in Kortrijk.

“Plots kreeg ik telefoon van mensen waar ik nog nooit van gehoord had, en die zeiden: ‘Kan je eens naar San Francisco komen? We willen je spreken’”, vertelt Davy. Vorige week haalde Davy  net iets meer dan 1 miljoen dollar startkapitaal op. Hij werkt voornamelijk vanuit coworking kantoorruimtes en vanuit coffeeshops. Wonen doet hij op een piepkleine, goedkope hotelkamer. “ Het is niet veel, maar iedereen begint hier op deze manier. En hier mag je al eens mislukken”.

Brusselaar Sebastien Halleux heeft zijn American dream al waargemaakt. Hij is 32 en startte ook bescheiden. “ Ik begon met een bedrijfje ‘Playfish’ dat games ontwikkelde voor Facebook. 2 jaar geleden kocht Electronic Arts (EA GAMES) mijn bedrijf over voor 400 miljoen dollar”, vertelt Sebastien. “ Ondernemerschap betekent risico’s durven nemen. En risico’s nemen heeft alles te maken met durven mislukken. In België stopt het verhaal dikwijls na een mislukking. Hier krijg je nieuwe kansen en ben je pas een verliezer als je opgeeft”, aldus nog Sebastien.

 

De lokroep van Silicon Valley. Telefacts volgt een Vlaamse beginnende IT’er op zoek naar ‘digitaal goud’.

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra