Vincent Paterson: het genie achter Michael en Madonna

Dinsdag 25 juni - De greep in het ‘kruis’ van Michael Jackson is wereldberoemd. Maar het is geen uitvinding van de King of Pop zelf. De man die deze ‘move’ bedacht is Vincent Paterson. Hij is 54 en  het best bewaarde geheim van Hollywood.

“Ik heb mijn carrière echt te danken aan Michael. Hij geloofde in me toen ik nog niets bewezen had. Ik had nog zo weinig gedaan. Een paar goedkope reclamespots en een klein stukje in een dansshow. Ik had nog niets bewezen. En dit was Michael Jackson, de meest succesvolle artiest ter wereld sinds Thriller, die tegen mij zei: ‘Kom vanavond naar de opnamestudio. Ik wil je iets laten horen.”, vertelt Patterson.

Het was het begin van een jarenlange samenwerking tussen de geniale choreograaf en de grootste popster allertijden. De meeste dansbewegingen van Jackson zijn bedacht door Patterson. De man werkte intussen ook samen met dat andere popicoon, Madonna.

Voor het eerst treedt de choreograaf uit de schaduw van de sterren die hij mee creëerde. In een exclusieve reportage toont hij onder andere privévideo’s van Michael Jackson tijdens de talloze repetities die de twee samen hadden.

 “Michael stond voor die spiegel en deed constant dezelfde beweging. Steeds dezelfde beweging, uren aan een stuk. Hij bleef altijd maar datzelfde stukje herhalen en herhalen. Als hij repeteerde, trok hij alle kleren aan. Het hemd, de das, de schoenen, de kousen, de hoed, het jasje, de broek. Zo kon hij perfect inschatten of de beweging die ik voor hem creëerde, wel comfortabel zou aanvoelen tijdens een echte show”.

Als u echt wil weten waar Michael Jackson zijn briljante danspassen haalde…?

Vincent Paterson: het genie in de schaduw van de sterren. Dinsdagavond in Telefacts Zomer.