Verwende nesten

Dinsdag 26 augustus - Chase is een meisje van 12 met een kast vol designerkleding. Gekocht met de kredietkaart van papa. “Als ik om iets vraag, dan krijg ik het meteen. Of er is een discussie en dan kijk ik lief naar papa. Die vraagt dan hoeveel ik wil. 400 euro... en dat gaat telkens omhoog.” 

In Telefacts Zomer tonen we verwende nesten, die werkelijk alles krijgen wat hun hartje begeert. Maar het is nooit genoeg…

Romy heeft een ‘dressing’, waar de doorsnee volwassen vrouw heel jaloers op zou zijn. Ze heeft meer dan vijftig handtassen van Prada en Louis Vuitton en eentje van Chanel van meer dan 1.500 euro. Haar ouders zijn rijk genoeg en zien het probleem niet. “Ik koop bijna alles wat ze wil, omdat ik haar graag gelukkig zie,” zegt moeder Niaz. “Ik vind niet dat ze verwend is, want ze waardeert alles wat ik voor haar doe.” 

Sommige ouders kunnen nooit ‘neen’ zeggen tegen de grillen van hun kinderen. Zelfs niet als ze er financieel dreigen in de problemen door te komen. Zoals de moeder van Lauren. Zij combineert 3 jobs om de schoenenverslaving van haar 15-jarige dochter te bekostigen. “Ik weet dat mijn mama een doetje is,” zegt Lauren. “Maar ik denk dat ze het doet omdat ze ons geen slecht leven wil geven.”

Verwende nesten. Nooit gezien. Dinsdag in Telefacts Zomer om 21.20.