Verslaafd aan eten: Sharon's story

27/09/2011 - 16:21

Donderdag 29 september - De Britse Sharon Mevsimler was 41 en woog meer dan 250 kilo, toen ze stierf. Ze had een BMI, een Body Mass Index van 105. Vanaf 30 spreken dokters al van obesitas. Sharon was de dikste vrouw van Groot-Brittannië en kwam nooit haar huis uit. Ze had 4 kinderen, maar was zelf afhankelijk van haar familie om voor haar te zorgen.

Eén jaar voor haar dood, liet Sharon een maagverkleining van 30.000 euro uitvoeren, voor een groot deel terugbetaald door de overheid. De operatie was geslaagd, ze woog 50 kilo lichter maar in plaats minder te eten, at ze helemaal niet meer. De abrupte overschakeling van massaal veel eten, naar niks meer, is haar fataal geworden.

Toen de pers hoogte kreeg van haar dood werden Sharon en haar familie genadeloos afgemaakt in de Britse roddelbladen. “Ze had zich dood gegeten in het ziekenhuis”, klonk het. “ Haar familie bracht haar zelfs fastfood op haar ziekenhuisbed”, schreven verschillende journalisten.

Maar het echte verhaal is anders.

Deze reportage toont Sharon voor en na haar operatie. Het is een portret van de dikste vrouw van Groot-Brittannië, die eerlijk en ontwapenend praat over haar eetverslaving en de gevolgen ervan.

Verslaafd aan eten: Sharon’s Story, donderdag 29 september in Telefacts 360.

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra