Versieren is als hacken

Dinsdag 1 juli - “Wie een computer kan hacken, kan elke vrouw versieren. Het is gewoon een kwestie van door haar firewall te geraken.” Dat is het uitgangspunt van Atanas Boev, een Bulgaarse wiskundige die een formule bedacht om van nerds echte versierders te maken. Aan de hand van een cursus ‘versier-programmeertaal’…

Vaak zijn techneuten volledig ingewijd in de virtuele wereld, maar schrikt de echte wereld hen af. En dan voornamelijk vrouwen. Atanas, de bedenker van de cursus “daten voor nerds”, verwoordt het zo:  “Ons brein werkt volgens een heleboel chemische en elektrische impulsen. Die zijn perfect te hacken. Net zoals eender welk computersysteem. Je kan dus eigenlijk elk meisje verliefd op je doen worden.” 

Tuomas is een succesvol ingenieur. Maar in zijn relaties is hij een nul. Hij is 1 van de vier nerds die de cursus volgen aan de universiteit van Helsinki. Tuomas: “Ik ben heel verlegen als het neerkomt op praten met vrouwen. Ik heb zelfs nog nooit een vriendin gehad. Dat is de reden waarom ik deze cursus wil volgen”.

De tactiek die Atanas Boev gebruikt, om van nerds versierders te maken, lijkt simpel. Hij gebruikt de taal van zijn cursisten, programmeertaal. De vrouw wordt herleid tot een computerspel, of een computer, en van daaruit wordt er gewerkt. “Als je een computerspel start, kijk je ook eerst eens heel goed naar het geheel vooraleer je echt van start gaat. Doe dat nu ook bij de vrouwen die je ontmoet. Neem de vrouw op, praat er kort mee, en vertrek dan. Om nadien, meer in detail, terug te komen.“ 

Atanas bedacht de cursus omdat hij ook zelf in het bijzijn van vrouwen lange tijd compleet de mist inging. Sinds hij is getrouwd, en vader is geworden, wil hij zijn tips delen met collega-nerds. “Ik ben het levende bewijs dat elke techneut aan een vrouw kan geraken. Het is misschien geen Claudia Schiffer, maar het is wel iemand die een leven lang meegaat.” 

Versieren is als hacken. Nooit gezien, dinsdag in Telefacts Zomer om 21.45u.