Verliefd op mijn smartphone

Dinsdag 28 februari - In 2011 zijn er meer dan 1,2 miljoen smartphones verkocht in België. 1 op de 5 Belgen heeft er één … of meer. “Ik heb er 13 en ben zo’n 8 uur per dag bezig met mijn smartphones”, vertelt Sigrid Dufraimont. “Ik heb er op ieder ogenblik van de dag twee bij me, zodat ik nooit zonder kom te zitten”, lacht Sigrid.

De smartphones zijn een booming business. Tegen 2016 zou het mobiel dataverbruik  wereldwijd zelfs ver-achttienvoudigen, berekende het technologiebedrijf Cisco systems. Dat heeft veel te maken met de apps.  Davy Buntinx heeft al zo’n 700 applicaties getest op z’n smartphone. Voor alles wat ie doet heeft hij een app. : “Ik heb bijvoorbeeld Moneybook: een soort van uitgavemeter. Elke euro die ik uitgeef, wordt bijgehouden en de teller geeft aan wanneer ik boven budget zit. Zo zie ik dat mijn lief mijn grootste uitgavepost is”, lacht Davy.

Op elk ogenblik van de dag mobiel Tweeten, Facebooken en e-mailen, het doet vragen rijzen bij het sociale aspect van de sociale media. Volgens sommige psychologen is het verslavend en maakt het a-sociaal op termijn. “Het klopt wel dat sommige mensen er obsessief mee bezig zijn, maar da’s altijd zo als een nieuwe technologie z’n intrede doet”, verduidelijkt multimediaspecialist Jo Caudron. “Dat heet technologie-pessimisme en het draait wel bij. Mensen moeten een soort smartphone-hygiëne aanleren”.

Verliefd op je smartphone.