Ultramarathons: dwars door de hel

02/07/2014 - 09:30

Donderdag 3 juli - Vier ultramarathons van telkens 250 kilometer, af te leggen in één jaar, op de meest onherbergzame plekken op aarde: de Gobi -woestijn in China, de Atacama-woestijn in Chili, de Sahara-woestijn in Egypte, en de ijswoestijn van Antarctica. De ‘Vier Woestijnen Ultra Marathon’ is de ultieme uitdaging voor extreme duursporters. 

In Telefacts Zomer volgen we Samantha en Dave, twee atypische deelnemers die de grootste uitdaging van hun leven aangaan. 

Samantha is 25 en studeert rechten in Melbourne, Australië. Dave is 56 en is Marketing Manager in Cork, Ierland. Geen van beiden zijn ze professionele sporters, en toch halen ze het in hun hoofd om de meest extreme duursport-uitdaging op aarde aan te gaan: de ‘Vier Woestijnen Ultra Marathon’. 

Dave: “Ik ben geen atleet. Ik heb geen diëtist die me begeleid. Geen uitgekiend trainingsschema. Ik ben gewoon een normale doorsnee jongen. Ik ben nieuwsgierig hoe een doodgewone mens als ikzelf met zo’n extreme uitdaging zal omgaan…”

Samantha: “Wat als ik de eerste vrouw, én de jongste deelnemer ooit zou kunnen zijn die de ‘Vier Woestijnen Ultra Marathon’ tot een goed einde brengt? Als complete nobody in de wereld van de extreme duursporten? Ik heb tenslotte nog een heel leven om te kiezen voor veiligheid en stabiliteit …  

Dave en Samantha gaan de confrontatie aan met zichzelf, en met de grenzen van het menselijk haalbare. Temperaturen van min 25 graden tot plus 50 graden Celsius. Kapot gelopen voeten. Onaangename confrontaties. Totale uitputting.

Dwars door de hel. Nooit gezien. Donderdag om 21.50 in Telefacts Zomer.      

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra