Train je hond, met een kip!

24/10/2011 - 13:27

Dinsdag 25 oktober - Afgelopen weekend was de Amerikaanse Terry Ryan op bezoek in Antwerpen. Ryan is al 30 jaar een absolute autoriteit op het vlak van hondentraining. Ze traint hondentrainers, maar wel op een heel bijzondere manier: “Als je een kip kan trainen, kan je alles trainen”, is het credo van Terry Ryan. In haar cursussen blijven honden aan de kant. Er wordt alleen maar geoefend met kippen. “Kippentraining verbetert iemands oog-hand coördinatie. Dat wil zeggen dat de cursist een training krijgt in observatie en in accuraat handelen. Deelnemers ontwikkelen de competentie om in een fractie van een seconde beslissingen te nemen, want een kip is veel sneller dan een hond”, vertelt Terry Ryan.

Voor Davina Lemmens, een hondentrainster, uit Kermt is de methode van Ryan een openbaring. "Nooit gedacht dat ik mijn technieken zou kunnen verfijnen dankzij een kip. Mijn moeder zei nochtans dat ik tegen niemand moest zeggen dat ik kippen zou trainen . Iedereen lacht , maar het werkt." 

Telefacts volgt de kippentraining van Ryan en onderzoekt wat de trainers ervan opsteken.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra