TRAILER Lottowinnaars: multimiljonair in één dag

29/05/2013 - 14:31

Donderdag 30 mei - 1 ding kan je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen: Iedereen droomt ervan om Euromillions te winnen! En niet zomaar winnen… Nee, de volledige jackpot: In één klap multimiljonair!

Sinds de start van Euromillions zijn er in Groot-Brittannië 2500 mensen van de ene op de andere dag steenrijk geworden. In tegenstelling tot België, hebben winnaars in Engeland wel eens de gewoonte om naar buiten te treden en hun verhaal te delen met de rest van de wereld:

Arbeider Ray en huisvrouw Barbara Wragg wonnen 9 miljoen euro en plots zag hun leven er heel anders uit: "Vroeger reed ik over de autosnelweg en als ik Range Rovers tegenkwam, dan zei ik tegen mezelf: Ooit zal ik er zo één hebben. Nu heb ik er 4." Barbara droomde al jaren luidop van die ene magische cruise naar de Caraïben " Nu hebben we er al een kleine 30 gedaan."

Mark Gardiners had nog meer geluk. Hij won 26 miljoen euro. Maar de multimiljonair heeft ontdekt dat rijkdom een keerzijde heeft.

"Ik zou mijn echte vrienden op één hand kunnen tellen, twee vingers verliezen bij een tuinongeval en dan nog genoeg vingers over hebben om mijn ware vrienden te tellen."

In Telefacts Zomer doen lottowinnaars hun verhaal, laten ze binnenkijken in hun villa’s en tonen ze hoe hun leven is veranderd. Ze zijn het best geplaatst om te antwoorden op die éne cruciale vraag: Maakt geld gelukkig?

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra