Terug uit Antarctica

27/02/2012 - 12:00

Dinsdag 28 februari - Na meer dan 3 maanden in de diepvriezer van de wereld keren Dixie Dansercoer en Sam Deltour terug naar België. Afgelopen weekend zijn ze aangekomen in Kaapstad, in Zuid-Afrika. Het temperatuurverschil: maar liefst 60 graden Celsius. Telefacts was erbij.

Ik probeer de warmte opzuigen”, vertelt Sam. “Ik heb het gevoel gehad dat mijn benen bevroren zijn geweest en nu langzaam gaan ontdooien. In het begin kijk je verwonderd naar al die mensen en heb je het gevoel dat je iedereen moet leren kennen, want je zegt: ‘waw, een ander menselijk wezen’.”

De twee poolreizigers hebben het wereldrecord gebroken en zijn erg tevreden met hun prestatie. Alleen was deze tocht één van de zwaarste ooit. “De dag dat we het wereldrecord braken was het aan het stormen. Elk half uur kantelde de slede of raakte een touw vast. Het was vechten”, vertelt Dixie. “Maar op een bepaald moment haalde ik de gps boven en zagen we dat we al 3 kilometer voorbij het record zaten. Op dat moment pak je elkaar eens goed vast”, voegt Sam eraan toe.

Dixie en Sam hebben tijdens hun tocht van 90 dagen een videodagboek bijgehouden. De exclusieve beelden en het eerste interview met de poolreizigers vanuit Kaapstad, vanavond in Telefacts.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra