Telefacts Special : Koning Filip

Donderdag 4 juli - 21 juli wordt dit jaar een heel bijzondere nationale feestdag. Koning Albert geeft die dag de fakkel door aan zoon, koning Filip, de nieuwe koning der Belgen. Telefacts blikt vooruit en brengt een bijzonder portret van onze nieuwe koning. Vrienden, leraars en medewerkers zoals zijn vroegere nanny vertellen hoe hij met vallen en opstaan is gegroeid in zijn taak. Allemaal zijn ze er van overtuigd dat hij er klaar voor is. Dat zegt ook z’n goede vriend Philippe de Broqueville: “Hij kijkt er op een serene manier naar uit. De prins is ernstig wat ernstige zaken betreft. Hij is klaar.”

In zijn abdicatie-toespraak liet koning Albert al duidelijk verstaan dat Filip er niet alleen voor staat. Straks zit naast koning Filip ook Mathilde als koningin op de Belgische troon.
De kroonprins heeft altijd laten verstaan dat hij samen met zijn vrouw een hecht team vormt. “Ik heb ook iemand die mij steunt, die mij helpt, mij verbetert, soms met een kritische toon. Dat is zeer goed. Het helpt mij.”
 
Koning Filip, het portret van de 7e koning der Belgen. Morgen in Telefacts 21u50 bij vtm.