Swapping

28/11/2011 - 17:11

Dinsdag 29 november - Swapping en swishing zijn DE nieuwe fashiontrends. Hippe fashionista’s ruimen hun kleerkast op en wisselen de dure spullen - die ze nooit of maar zelden dragen - in, voor hippe kleren van anderen.

“Het is geen tweedehandsbeurs, de kleren zijn zo goed als nieuw, maar op die manier heb je regelmatig nieuwe spullen, waar je niet voor betaalt ”, vertellen Farah en Hannan, twee jonge “swappers” die rechten studeren en tijdens de weekends bij een kledingketen werken. “Wij geven gemiddeld 300 euro per maand uit  aan kleren. Bijna ons hele maandloon. Met  swapping proberen we onze kleerkast up-to-date te houden en hebben we constant nieuwe spullen”. Swapping  is een hype in de Verenigde Staten en is zeer recent overgewaaid naar Europa. In Vlaanderen  worden er 3 keer per jaar Swappingbeurzen georganiseerd. Maar in Londen, waar het “swishing” heet, doen ze het bijna elke week. Lucy Shea organiseert er de swishing-events. “Een moderne vrouw geeft gemiddeld 150.000 euro uit aan kleding op een heel leven. In elke kleerkast hangen gemiddeld 22 stuks die nooit worden gedragen, vaak miskopen”, argumenteert Lucy om fashionista’s warm te maken voor het principe. En het lijkt te lukken. Telefacts volgt jonge Vlaamse vrouwen die bijna niets anders meer dragen dan geruilde kleren. We trekken met hen naar Londen: niet om te city-shoppen, maar om te “swishen”.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra