Studenten met contract

Dinsdag 27 maart - Blokken, slagen voor je examen, een diploma halen en dan pas solliciteren op hoop van zegen. Dat is de normale gang van zaken. Maar nog voor de blok moet beginnen, zijn er honderden studenten in Vlaanderen die nu al een contract of jobzekerheid hebben in september.

“Ik heb dit jaar al getekend bij de biermultinational AB INBEV. Ik zal er 2600 euro per maand verdienen. Maar daar komen nog prestatiebonussen bij ”, vertelt Jens Smeers. Jens is 24 en zit in z’n laatste jaar industrieel ingenieur in Leuven. Hij krijgt er een telefoon, laptop en bedrijfswagen bovenop.

“Dat verrast mij niet”, zegt Marian Kin van Vacature. “Er is momenteel een echte jacht op talent aan de gang. Vooral ingenieurs en computerspecialisten zijn enorm gegeerd. Bedrijven contacteren hen nog voor ze hun diploma hebben”. Uit cijfers van IE-net (nvdr IngenieursNet) blijkt dat 50% van de studenten in de richting ingenieur, al in mei een contract op zak heeft. Een jaar geleden was dat pas het geval in juni.