Steve Jobs, de vader van Apple: 1955-2011

06/10/2011 - 13:40

Donderdag 6 oktober - Steve Jobs is overleden aan de gevolgen van pancreaskanker. De Amerikaanse uitvinder van Apple was een geniale visionair. Een man die de dingen anders zag en een nieuwe manier van leven in de 21ste eeuw introduceerde. Jobs vond de ‘Apple 1’ van Macintosh uit, de eerste echte computer om thuis te gebruiken. Hij bedacht de Ipod en veranderde de muziekwereld. Hij vond de Iphone uit en bepaalde de nieuwe stijl van communiceren. Met z’n zwarte rolkraagtrui en z’n gebleekte jeans, was hij een atypische CEO.

Maar behalve charismatisch was Jobs ook een schenenschopper, geobsedeerd door de kleinste details, militaristisch streng voor z’n personeel. Volgens sommigen op het autoritaire af.

Duco Sickinghe, de grote baas van Telenet in België , heeft jarenlang nauw samengewerkt met Steve Jobs en kent hem als geen ander. Telefacts 360 heeft vanavond een exclusief interview met hem.

De Steve Jobs special, vanavond omstreeks 22.55 in Telefacts 360, bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra