Speurder met een missie

10/10/2011 - 11:28

Dinsdag 11 oktober - Peter De Waele is speurder bij de cel pedofilie van de Federale politie. Hij is de man achter onder andere ‘Operatie Kelk’ en de meest spraakmakende pedofiliezaken van de afgelopen 15 jaar. Na al die tijd merkt De Waele dat de onwetendheid nog steeds groot is en er nog steeds twijfels zijn bij ouders over wat goed en slecht is. Hij heeft een er boek over geschreven met de titel: ‘Kan je een geheim bewaren’.

Ik vind het hallucinant dat een mannelijke collega mij vroeg, kan ik nog met mijn dochter van zes in bad? Dat die mij vroeg:  Vind je dat goed, jij bent thuis in die zaken? Ik zei tegen hem: als je met je dochter van zes in bad gaat, doe je dat dan om je seksuele driften te bevredigen? En hij zei: wat zeg je nu ? Ik zeg, wat is dan het probleem? Als je dochter 12 is dan zal ze het niet meer vragen, hoor”, zegt De Waele. De Waele ziet een groot gevaar in de sociale netwerken. “ Als een jongen met iemand z’n dochter naar de bioscoop gaat, wordt die jongen gecheckt. Als die dochter 300 vrienden heeft online, kraait er geen haan naar. Ook al kent ze er hoop en al 20 persoonlijk van”, zegt De Waele.

Telefacts is erbij als De Waele een lezing geeft in een school en zowel de kinderen als de ouders confronteert met een aantal pertinente vragen.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra