Sir Ivan: Van ex-bankier tot zelfverklaarde wereldverbeteraar

18/06/2014 - 15:10

Donderdag 19 juni - In ‘de Hamptons’, een badplaats nabij New York, hebben zowat alle rijke New Yorkers een exclusief buitenverblijf. Maar één springt er hoe dan ook uit. Een gigantisch, kitscherig kasteel waar een man woont die zich kleedt als een superheld en zichzelf ‘Peaceman’ noemt.

Peaceman, Ivan Wilzig in het echte leven, is de zoon van een steenrijke zakenman. Onder druk van zijn vader werkt Ivan jarenlang als bankier, maar op zijn 45ste heeft hij er genoeg van en koopt hij zich binnen in de entertainmentwereld: “Toen ik in de entertainmentsector stapte, stond ik heel sterk dankzij de rijkdom van mijn vader. Ik kon me werkelijk alles veroorloven”. 

Onder zijn artiestennaam ‘Sir Ivan’ covert hij hippieliedjes uit de jaren ’60 en steekt er een stevige beat onder. 
Maar ‘Sir Ivan’ wil niet alleen de boodschap van wereldvrede uitdragen via zijn muziek, hij gaat ook daadwerkelijk de straat op om wereldverbeteraar te spelen. Zo geeft hij schoolboeken weg aan kinderen uit kansarme wijken of geeft daklozen te eten. Maar zodra hij zich terugtrekt in zijn nepkasteel, gooit hij het geld door ramen en deuren buiten. 

Sir Ivan heeft huispersoneel, een persoonlijke chauffeur, en staat bij de jetset bekend als de man die de meest excentrieke feestjes geeft in heel New York en omstreken. “In het kasteel van Sir Ivan lopen er continu naakte vrouwen rond, ze zwemmen naakt, of lopen gewoon naakt rond in het huis. Het is ongelofelijk”, vertelt de chauffeur van Sir Ivan.

In Telefacts Zomer een portret van de decadente multimiljonair Sir Ivan: van ex-bankier tot zelfverklaarde wereldverbeteraar.

Donderdag om 21.50, in Telefacts Zomer.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra