Sir Ivan: Van ex-bankier tot zelfverklaarde wereldverbeteraar

Donderdag 19 juni - In ‘de Hamptons’, een badplaats nabij New York, hebben zowat alle rijke New Yorkers een exclusief buitenverblijf. Maar één springt er hoe dan ook uit. Een gigantisch, kitscherig kasteel waar een man woont die zich kleedt als een superheld en zichzelf ‘Peaceman’ noemt.

Peaceman, Ivan Wilzig in het echte leven, is de zoon van een steenrijke zakenman. Onder druk van zijn vader werkt Ivan jarenlang als bankier, maar op zijn 45ste heeft hij er genoeg van en koopt hij zich binnen in de entertainmentwereld: “Toen ik in de entertainmentsector stapte, stond ik heel sterk dankzij de rijkdom van mijn vader. Ik kon me werkelijk alles veroorloven”. 

Onder zijn artiestennaam ‘Sir Ivan’ covert hij hippieliedjes uit de jaren ’60 en steekt er een stevige beat onder. 
Maar ‘Sir Ivan’ wil niet alleen de boodschap van wereldvrede uitdragen via zijn muziek, hij gaat ook daadwerkelijk de straat op om wereldverbeteraar te spelen. Zo geeft hij schoolboeken weg aan kinderen uit kansarme wijken of geeft daklozen te eten. Maar zodra hij zich terugtrekt in zijn nepkasteel, gooit hij het geld door ramen en deuren buiten. 

Sir Ivan heeft huispersoneel, een persoonlijke chauffeur, en staat bij de jetset bekend als de man die de meest excentrieke feestjes geeft in heel New York en omstreken. “In het kasteel van Sir Ivan lopen er continu naakte vrouwen rond, ze zwemmen naakt, of lopen gewoon naakt rond in het huis. Het is ongelofelijk”, vertelt de chauffeur van Sir Ivan.

In Telefacts Zomer een portret van de decadente multimiljonair Sir Ivan: van ex-bankier tot zelfverklaarde wereldverbeteraar.

Donderdag om 21.50, in Telefacts Zomer.