Shoppen met de allerrijksten

Dinsdag 19 augustus - Juwelenzaak Asprey in Bond Street, Londen, is een begrip in de wereld van de luxe. Het minste kleinood kost er al snel 100.000 euro. De zaak bestaat intussen al meer dan 200 jaar en het is de plek waar de allerrijksten zichzelf komen verwennen. Voor het eerst ooit krijgt een cameraploeg toegang achter de schermen van deze exclusieve boetiek.

De winkel is nog maar net open als één van de vaste klanten binnenwandelt: acteur Samuel L Jackson: “Telkens ik in Londen ben, kan ik niet weerstaan om langs te komen”, vertelt de Hollywoodster. Een paar jaar geleden kocht hij hier een massief zilveren kluis in de vorm van… een gorilla! “Ik hou ervan om naar dat beest te kijken. Als ik thuis ben kan ik er uren van genieten”, aldus Samuel L Jackson.

Asprey verkoopt eigenlijk geen bestaande luxemerken: ze maken alles zelf in zilver, goud, diamanten… wat de klant ook maar wil. “We hebben bijvoorbeeld een ring met een gele diamant. Die is uiterst zeldzaam”, vertelt Craig, al 12 jaar vaste verkoper bij Asprey. “De steen kost 3 miljoen euro en ja, hij zal snel verkocht worden. Maar in het atelier, boven de winkel, werkt de edelsmid aan een felroze diamant van 2,4 karaat. Verkoopprijs: 5 miljoen euro.”

Wanneer een medewerker van de koninklijke familie van Saoedi Arabië telefoneert naar de winkel, dat één van de prinsessen wil langskomen, wordt de winkel gesloten zodat ze zich in alle rust kan laten verwennen…

Shoppen met de allerrijksten bij Asprey. Nooit gezien. Dinsdag in Telefacts Zomer om 22u.