Riding for Jezus

10/07/2013 - 07:00

Paulee Curran is het prototype van een motorbendelid: ruig, vol tattoos en met een strafblad zo lang als de Route 66. Alleen heeft Paulee het criminele luik van het bikersleven afgezworen en rijdt hij nu door de Verenigde Staten om het woord van God de verspreiden : "Er zat veel agressie in mij,” vertelt Paulee,“Ik had altijd twee wapens op zak en nog een geweer in de auto. En vooral: ik was niet bang om ze te gebruiken. Maar op de dag dat ik in de gevangenis zou belanden, kwam God in mijn leven. En ik heb mij bekeerd.” Hij is de stichter van de Christian Bikers, een organisatie die intussen al 300.000 leden telt en de bedoeling heeft om gewelddadige bikers te bekeren tot vreedzaam leven.
In het milieu hebben de Christian Bikers aanzien en dwingen ze respect af.
“De andere bikers weten dat we een slecht verleden hebben, net zoals hen, en dat we gered zijn door Jezus Christus. We vertellen hen erover zodat ook zij een leven vol liefde kunnen leiden en naar de hemel gaan, niet naar de hel.”

In Telefacts Zomer neemt Paulee een reportageploeg mee in de gesloten wereld van de motorbendes. Telefacts Zomer, om 21u40 bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra