Piepjonge dj's

07/11/2011 - 11:24

Dinsdag 8 november -“Toen ze ons één minuut van hun muziek lieten horen, wisten wij dat wij in ons hele leven nooit zo’n straffe muziek zouden maken. En die gastjes zijn piepjong.”

Aan het woord de broertjes Dewaele van 2 Many DJ’s, zelf gevierde dj’s. Ze praten over Mozes (15) en Oliver (17), 2 tieners uit Antwerpen. Mozes zit in het derde middelbaar, Oliver volgt kunsthumaniora in Antwerpen. Maar ongeveer elke minuut dat ze niet in de klas zitten, componeren ze dancemuziek op een zolderkamertje. Met razend succes, want de twee pubers spelen nu al op hoofdpodia in verschillende clubs in Europa. Telefacts volgt ze naar Barcelona, waar ze nà Das Pop en 2 Many DJ’s mogen optreden. Met naast hun draaitafel Mozes’ mama, die de jonge dj’s begeleidt. Zij waakt erover dat haar zoon en zijn vriend na het optreden direct het bed in gaan en dat ze ondanks de roem toch hun school voorop blijven stellen. “Een andere moeder zegt haar zoon dat hij twee keer mag uitgaan per maand, van mij mag hij maar twee keer optreden. Ze moeten het vooral plezierig vinden”, vertelt ze.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra