Nepmakelaar

23/01/2012 - 15:37

Dinsdag 24 januari - “Hij zat keurig in het pak ,had een snelle wagen en hij vertegenwoordigde een immokantoor dat officieel leek. Maar het bleek allemaal nep”, vertelt Jacques. Vorig jaar verhuurde hij een kantoorruimte. Tenminste dat dacht hij want na 20 maanden  stond er nog geen euro op zijn rekening. De immomakelaar veranderde de rekeningnummers op het contract en streek 20.000 euro aan huurgelden op. “De man is voor de rechtbank gedaagd, maar ik wacht nog altijd op mijn geld”, zucht Jacques.

Vorige week nog werd een nepmakelaar door de rechter veroordeeld omdat hij verschillende keren een voorschot van een woningverkoop , in zijn eigen zak had gestoken.   “ Ik had mijn appartement verkocht en het voorschot zou door de makelaar op mijn rekening worden gezet: 16.000 euro. Maar da’s nooit gebeurd”, vertelt Judy. De nepmakelaar die Judy oplichtte is lang niet de enige.  Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (het BIV) heeft zelf de strijd aangebonden en hanteert een ‘zero tolerance’-aanpak.  In Telefacts tonen ze hoe ze dat doen.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra