My big fat gypsy christmas wedding

21/12/2011 - 15:36

Donderdag 22 december - De Ierse zigeunergemeenschap  zwermt  uit naar alle hoeken van de wereld, maar één keer per jaar, met Kerstmis, komen ze allemaal samen in hun geboortestadje, Rathkeale. En omdat ze daar dan toch allemaal samen zijn is dat het uitgelezen moment om ALLE trouw- en communiefeesten tegelijk te laten doorgaan.

Een trouwpartij bij de zigeuners is trouwens net iets extravaganter dan een doorsnee bruiloft. “ Als ze hier neerstrijken, lijkt Rathkeale zo een beetje op Hollywood”, vertelt David Mann, die in het anders zo rustige dorpje woont.   De jonge bruiden dossen zich uit in de meest indrukwekkende prinsessenjurken  en de mannen,  gaan zich net voor de plechtigheid bezatten om vervolgens stomdronken en veel te laat voor het altaar te verschijnen.

Kerstmis bij de zigeuners. Donderdag in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra