Moord op het internet

14/12/2011 - 14:40

Donderdag 15 december - Vicky Jones en Michael Roberts, een jong koppel uit Cheshire in Engeland, waren een droomstel. “We dachten dat hij Vicky heel erg gelukkig maakte. Ze adoreerde hem en hij haar … dachten we”, vertellen Vicky’s ouders. Maar als na 5 maanden huwelijk Vicky’s lichaam wordt teruggevonden in de garage van het koppel, komt de ware aard van Michael naar boven. De man hield er een dubbelleven op Facebook op na. Vicky kwam daarachter en werd ervoor vermoord.

Hetzelfde overkwam de 17-jarige Ashley Hall, die een leeftijdsgenoot leerde kennen via Facebook. Uiteindelijk bleek de jongen, een man van 33, met 10-tallen verschillende profielen op sociale netwerksites. Ashley werd brutaal verkracht en vermoord.

In een jaar tijd werden vijf Britse vrouwen om het leven gebracht en telkens kon een link gemaakt worden naar de sociale netwerksites. Ze zijn onrechtstreeks aanleiding van de moord, maar zijn ook steeds vaker doorslaggevend in Britse moordonderzoeken. 

Moord op het internet, donderdag in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra