Moord op Geert De Lie te Zottegem

Reconstructie donderdag 26 januari 2012 - Op vrijdag 28 oktober 2011, tussen 15.00 en 15.20 uur werd de zaakvoerder van Moto’s Geert, Geert De Lie, met verschillende schoten om het leven gebracht.

Getuigen zagen hoe rond 15.20 uur een opvallende goudkleurige 5-deurs VW Golf type 4 (vermoedelijk Rabbit of Highline) de parking van de zaak verliet.  Het voertuig werd later om 15.31 uur opgemerkt op de N42 (Europaweg) te Zottegem, zich verplaatsend richting Wetteren. De wagen had een Nederlandse nummerplaat en een ovalen verouderde witte sticker rechts achteraan met het opschrift “NL”, verwijzend naar Nederland.

De daders zijn door verschillende getuigen gezien.

Dader 1 : Hij heeft een donkere huidskleur, is 1m70 lang en tussen de 25-30 jaar oud . Hij heeft een fijne kin en droeg een zwarte rastamuts. Hij is vermoedelijk de schutter.

Dader 2 : Ook hij is tussen de 25 en 30 jaar oud en heeft een donkere huidskleur, maar is groter dan zijn kompaan, vermoedelijk rond de 1m85. Hij heeft een zware lichaamsbouw, een dikke neus en donkere diepliggende ogen. Hij droeg een donkere jas, een donkere baseballpet met bleek vooraan en een schoudertas.

Beide daders waren gewapend en spraken met een Hollands accent.

Herkent u de daders of heeft u de daders gezien, dit op de plaats van de feiten of ergens anders of heeft u meer informatie over deze opvallende goudkleurige VW golf 4 met 5 deuren dan willen de speurders dat graag weten.