Mijn kind wil niet praten

30/08/2011 - 15:56

Donderdag 1 september - Megan heeft  ‘selectief mutisme’: dat betekent dat ze soms niet kan praten. Medisch is er met haar niks aan de hand, het is puur psychologisch. Met haar moeder en vader  praat ze honderduit, maar eens er andere mensen bij zij blokkeert ze en praat ze gewoonweg niet meer. Op school  zegt ze al 5 jaar GEEN WOORD. Tegen niemand.

Bij Red is haar ‘stilte’ zo mogelijk nog vreemder. Red is 8. Ze praat wel met haar ouders en met één vriendin, maar  helemaal niet met haar opa, die ze al zolang kent en waarmee ze een heel goeie band heeft.

Mensen met selectief mutisme zijn niet tegendraads, of van slechte wil, in tegenstelling tot wat anderen denken. Het heeft gewoon te maken met angst en stress . Dat geeft een klik in de hersenen, aldus specialisten. In de reportage probeert Maggy Johnson, een Britse autoriteit op het vlak van selectief mutisme, om Megan en Red aan het praten te krijgen.  

Mijn kind wil niet praten, donderdag 1 september in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra