Mijn kind, schoon kind

Dinsdag 26 juni - Freestyle Dance is de snelst groeiende dansrage voor kinderen in Groot-Brittannië. Het concept bestaat er uit dat men zogezegd zonder enige choreografische voorbereiding een dans opvoert.

Maar niets is minder waar.  Wedstrijden worden georganiseerd en moeders gaan tot het uiterste om hun dochters te laten schitteren.

Niets wordt aan het toeval overgelaten.  De voorbereiding duurt maanden en meisjes van zes jaar en ouder betreden zonnebank gebruind, zwaar gemaquilleerd en in een op maat gemaakt danskleed de arena.

 

De fiere moeders sparen koste noch moeite.  Maandenlange keiharde trainingen, private dansleraars en kleedjes die kunnen oplopen tot 2.000 euro.

 

Zo is er Donna, danslerares en moeder van de 9-jarige Megan.  Donna is niet tevreden voor haar dochter op het podium staat.  En hier heeft Donna heel wat voor over.  Haar motto is : “Als je wil winnen, moet je afzien”.  Megan krijgt al dansles sinds haar 2de levensjaar. 

 

Daarnaast is er de 8-jarige Brooke. Ze woont bij haar alleenstaande mama Kelly.  Kelly’s motto is : “Deelnemen betekent winnen”.  Voor minder wil ze niet gaan.  Kelly steekt elke euro die ze verdient in haar dochter.  En daarvoor wil ze een ijzeren discipline terug.

 

En dan is er nog Linda, een alleenstaande moeder van 4 dochters die allen dansen.

Linda is werkloos en moet maandelijks de eindjes aan elkaar knopen om de droom van haar dochters te laten uitkomen.

 

De 3 moeders nemen  hun pedagogische taken tot in het extreme, drijven hun dochters tot het uiterste en tonen hoe ambitieus moeders met hun dochter kunnen omgaan. En dit met één doel : om de beker mee naar huis te nemen.