Meisjes achter tralies

22/02/2012 - 14:34

Donderdag 23 februari - In Groot-Brittannië trekken opvoeders en justitie aan de alarmbel.  In 4 jaar tijd is het aantal agressieve en onhandelbare tienermeisjes verdubbeld. Het zijn één voor één kinderen, waar niemand nog vat op heeft. Erger nog: eigenlijk zijn het in veel gevallen nu al psychopaten die een regelrecht gevaar voor de samenleving zijn. In de gesloten jeugdinstelling van Vinney Green zitten ze allemaal samen.

“Ik maak iemand meteen van kant, als hij of zij mij kwaad maakt. Echt, gewoon een kogel in het hoofd. Geen genade”. zegt Jess, een meisje van 17 dat zowat de leidster is op de meisjesafdeling van Vinney Green. “En ik doe er niet flauw over: als je de misdaad begaat, moet je er maar voor zitten. Kan me niks schelen”. Het is misschien maar gewoon wat stoere taal, maar Jess heeft weinig tot geen normbesef. Net zoals de meeste meisjes in de instelling. “Dit gaat verder dan een slechte opvoeding”, stelt één van de psychologen. “Dit is gewoon het resultaat van jarenlang GEEN opvoeding. We proberen ze opnieuw op het rechte pad te krijgen. Maar als we daar niet in slagen, zijn ze verloren voor het leven”.

200 camera’s houden elke hoek, elke gang en elke kamer van Vinney Green in de gaten. En da’s nodig, want de meisjes staan elkaar regelmatig naar het leven. Vechtpartijen zijn er de regel. Nooit de uitzondering.

 

Meisjes achter tralies, vanavond in Telefacts 360

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra