Maagd op je 40ste

Donderdag 15 augustus - Clive is een succesvolle IT’er. Geen adonis, maar een gewone gemiddelde Britse man van 45. In tegenstelling tot de meeste andere mannen van zijn leeftijd, heeft Clive nog nooit seks gehad. “Ik heb het echt moeilijk om vrouwen te versieren. Wanneer ik een vrouw benader, voelt het aan alsof ik in het hol van de leeuw terecht kom. Het blokkeert me zo erg dat ik op den duur verlamd geraak. Heel mijn lichaam schreeuwt stop, stop, stop!”

Clive heeft complete drempelvrees om intiem te zijn. Het is uitzonderlijk, maar het bestaat bevestigen seksuologen. Clive wil niet naar een prostitué gaan om zijn vrees te overwinnen, maar wil echte hulp. En die vindt hij in Amerika bij Doctor Cheryl Cohen. Een dokter die het zelf ‘DOET’ met haar patiënten. “Ik ben eerder een coach of een gids. Ik neem mensen mee naar een punt waar ze naartoe willen en dan wil ik dat ze zelf de wereld ingaan met al die goeie ervaringen.”, vertelt Dr. Cohen. Haar aanpak is apart: voor 230 euro per uur begeleidt ze haar patiënten naar hun ‘eerste keer’. En die ‘eerste keer’ vindt plaats tussen haar lakens…

Klinkt als prostitutie, maar in de Verenigde Staten is het een erkende job, met een beroepsvereniging van sekstherapeuten. 

In Telefacts Zomer volgt een reportageploeg twee 40-ers op hun ‘ontmaagdingstrip’ naar de Verenigde Staten.