Liefde op de donorlijst

11/01/2012 - 15:43

Donderdag 12 januari - Kirstie Mills is een mooi, jong Brits meisje met een vreselijke, dodelijke ziekte: mucoviscidose. Haar longen takelen elke dag af en als er geen geschikte donorlongen  worden gevonden, zal ze niet oud worden. De gemiddelde levensverwachting voor muco-patiënten in het Verenigd Koninkrijk is  38 jaar, maar Kirstie weet dat ze die leeftijd nooit zal halen zonder nieuwe longen. “Ik sta op de transplantatielijst en heb 50% kans dat er zich een donor aandient”, zegt Kirstie. In plaats van te zitten kniezen wil ze absoluut vooruit met haar leven. “ Over 3 weken trouw ik met mijn verloofde. Het moet de mooiste dag van mijn leven worden, maar onze trouw is zo georganiseerd dat ik er rekening moet mee houden dat ik op eender welk moment binnen moet in het ziekenhuis”. En dat gebeurt ook. Op haar huwelijksdag verlaat ze zelfs op eigen risico het ziekenhuis, om toch voor het altaar te kunnen staan. In de kerk zitten -naast de getuigen- 2 verpleegsters die erover moeten waken dat ze niet plots crasht.

Stuart Tancock, de verloofde van Kirstie weet waar hij aan begint. “We leven nu al met een zuurstofmachine in de slaapkamer en als er niet snel een oplossing wordt gevonden, besef ik dat we misschien geen jaar meer samen zullen zijn. Maar niets in het leven is gemakkelijk, toch? Je kiest voor elkaar en gaat er gewoon voor”, vertelt Stuart.

Kirstie houdt een blog bij die je kan bereiken via kirstie-2ndchanceatlife.blogspot.com

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra