Kerstmis in Courchevel

02/01/2012 - 14:40

Dinsdag 3 januari - Courchevel is bij uitstek het meest mondaine skioord van Frankrijk. Je vindt er dezelfde luxeboetieks als in de beste Parijse winkelstraten, een suite in een hotel kost er makkelijk 2000 euro voor 1 nacht en de immoprijzen zijn al helemaal niet meer realistisch. “Hier voelt niemand de crisis. Voor een chalet betaal je hier al snel een paar miljoen euro”, vertelt topchef Wout Bru. Bru heeft er tijdens het skiseizoen zijn eigen restaurant in Alpes Hôtel du Pralong. Al 6 jaar kookt Bru ook privé voor één van de meest opvallende toeristen van Courchevel, de Rus Mikhail Prokhorov.

“Ik heb Prokhorov leren kennen toen ik in het prestigieuze Hotel Cheval Blanc werkte. Als hij naar Courchevel komt, moet ik altijd zijn lievelingsgerecht klaarmaken”, aldus Bru. Prokhorov is niet van de minste. Hij zou 13 miljard euro waard zijn en wordt de nieuwe uitdager van Vladimir Poetin bij de komende presidentsverkiezingen in Rusland.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra