Kaviaar, het zwarte goud

23/05/2012 - 13:37

Donderdag 24 mei - 3000 euro voor een handvol steureitjes! Kaviaar is zowat het duurst eetbare product denkbaar op aarde. Rijken, vooral Russen, zijn er gek op. “We verkopen soms een halve kilo tot een kilo per diner. De Russen eten het met hopen. Geld speelt geen rol”, zegt chef-kok Laurent Ponney.

De bakermat van de kaviaar is de Kaspische zee, maar omdat de vraag ernaar zo groot is geworden kunnen Rusland en Iran niet langer in de oogst voorzien. Overal ter wereld zijn er experimenten om kaviaar te kweken, maar de Fransen zien het wel erg groots. “Wij experimenteren in een geheim labo ergens in Frankrijk om de beste kaviaar ter wereld te maken”, vertelt Armen Petrossian, een kaviaar-expert. Hij werkt voor Classic Fine Foods, één van de grotere Europese bedrijven in delicatessen. “We hebben al 13 kantoren in evenveel landen. We leveren vooral aan toprestaurants en 5-sterrenhotels in Dubai en Abu Dhabi”, voegt marketingdirecteur Caroline Dragon eraan toe.

Telefacts 360 reist langs de meest exclusieve hotels en restaurants ter wereld en schuift mee aan op een feestje van een kaviaarclub.

Kaviaar, het zwarte goud, vanavond in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra