Juwelenroof

23/09/2011 - 11:32

Reconstructie donderdag 22 september - Het aantal overvallen op juweliers is de laatste tijd afgenomen. Nu hebben overvallers het vooral gemunt op juwelenvertegenwoordigers. Op klaarlichte dag houden 2 daders hun slachtoffers in de gaten. Ze overvallen de nietsvermoedende vertegenwoordigers met een zware moto …

De moto duikt voor het eerst op in het centrum van Gent. Op de Kouter houdt een zwarte Yamaha-moto met Spaanse nummerplaat een vertegenwoordiger in de gaten. De daders volgen de vertegenwoordiger tot aan de juwelierswinkel Eggermont in de Korte meer. Al snel worden de daders opgemerkt door een aandachtige juwelier. Na de mislukte poging, duiken de dieven twee weken later weer op in Gent. Aan het Koophandelsplein houden ze terug een juwelenvertegenwoordiger in de gaten die de juwelierswinkel Lefebvre binnenstapt. Ook bij de volgende juwelierszaak kijkt de dader binnen.

Na anderhalve maand houden de daders terug een vertegenwoordiger in Gent in de gaten.

Het slachtoffer maakte op de A12 rechtsomkeer. Hij rijdt op de Boomsesteenweg richting Antwerpen. Als de wagen stopt aan het kruispunt, gaan de daders over tot actie. De daders vluchten weg met de buit en rijden richting Brussel ...

Tijdens de overval zijn er twee belangrijke getuigen. Het gaat om een voertuig van de  Stad Antwerpen, en een lichtkleurige mitsubishi. Zij hebben alles dichtbij gezien en kunnen de politie helpen. Een maand later wordt de moto in Gent, vlakbij de Kouter teruggevonden.

Er is nog een tweede robotfoto van dezelfde dader. Deze keer heeft hij een baard. De daders hebben een lange tijd in Gent verbleven, waarschijnlijk in de buurt van de Koutersteeg.

Herkent u de anderstalige daders of heeft u iets verdacht in de buurt gezien? Of was u getuige van de overval op de A12 in Wilrijk?

Gelieve dan de de speurders te contacteren op het gratis nummer 0800/30.300

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra