Junkfood moeders

01/02/2012 - 10:40

Donderdag 2 februari - Terwijl tv-koks als Jamie Oliver in Groot-Brittannië al jaren een verbeten strijd voeren voor gezond eten, is zwaarlijvigheid er nog steeds een toenemend probleem. Tegen 2030 zullen er in het Verenigde koninkrijk 26 miljoen mensen zwaarlijvig of obees zijn. De oorzaak daarvoor is simpel: een overaanbod aan junkfood.

In Telefacts 360 volgt de reportageploeg 3 gezinnen met extreem ongezonde eetgewoontes en een absolute onwil om daaraan iets te veranderen. Naeden en Ricky hebben 4 jonge kinderen, die soms tot 3 keer per dag hamburgers en frieten eten. Onbegrijpelijk en zelfs wraakroepend, zeker omdat moeder Naeden er het probleem minimaliseert “ Uiteindelijk heb ik liever dat mijn kinderen moddervet worden, dan dat ze anorexie zouden krijgen en zichzelf zouden uithongeren”, aldus  Naeden. Welke pogingen haar man Ricky ook onderneemt om een keer gezond te koken, Naeden plooit niet.

Debbie, de moeder van de tweeling Sophie en Jolie, doet er dan weer alles aan om haar dochters junkfood te ontzeggen. Maar zonder succes. De meisjes zijn 13 en wegen elk 100 kilo. “Ik probeer alles in het huis zo goed mogelijk te verstoppen, maar toch komen ze altijd met snoep thuis en zitten ze stiekem te eten. Ik ben de controle over mijn dochters volledig kwijt”. Debbie onderneemt een ultieme poging om Sophie en Jolie op het rechte spoor te krijgen en stuurt hen op vermageringskamp.

 

Junkfood moeders, Telefacts 360, donderdag omstreeks 22.50u.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra