Inside Claridge's, achter de schermen van een super deluxe-hotel - Deel 2

Donderdag 8 augustus - Na een eerste kennismaking met vijfsterrenhotel Claridge’s, op dinsdag, kijkt Telefacts opnieuw binnen in het vijfsterrenhotel in London. In de keuken werd vorige zomer,  ter gelegenheid van de Olympische Spelen, een speciaal menu in elkaar gebokst. Thomas Kochs, algemeen hotelmanager: “Wij hebben aan het beste restaurant ter wereld, Noma, gevraagd om gedurende tien dagen voor ons te koken. Hier in het hotel. En het  zal speciaal zijn, want één van de ingrediënten waarmee de mensen van Noma werken, zijn Deense mieren “      

Tot twee keer toe wordt getracht de mieren via de post van Denemarken naar Londen te sturen. Tevergeefs. Exact 1 mier overleeft de tocht. In de reportage wordt getoond hoe de leverancier er voor kiest om ze dan maar zelf te bezorgen. “Ik heb zestienduizend mieren met mijn mond uit hun hol gezogen. Daar was ik wel even mee bezig.” De leverancier van de Deense mieren is trots op zijn product. “Ze smaken naar sinaasappel. Een beetje citrusachtig. Het is een echte delicatesse.” En wie denkt dat de mieren dood op het bord belanden, heeft het mis. Ze leven, en het is aan de hotelmanager Thomas Kochs om de eerste mier tussen zijn tanden te steken: “Ze kunnen bijten, maar het doet geen pijn...”

Bill Nay en zijn verloofde Laura komen speciaal van Amerika overgevlogen naar Londen, om hun huwelijksreceptie te geven in Claridge’s. Op kosten van de bruidegom worden ook vijftig familieleden en vrienden te slapen gelegd in het hotel. Bill Nay : “ Ik wil hen laten ervaren wat het is om hier te verblijven. Velen van hen zijn zelfs nog nooit in Europa geweest.” Zijn aanstaande bruid Laura, kan haar ogen niet geloven: “Bill is blij als hij mij dingen kan tonen, als hij mij dingen kan geven. Dat is zijn grootste plezier.” Met een hotelkamer van 8000 euro per nacht, is Laura alweer een ervaring rijker.