Inbraken en diefstallen boven Chinese restaurants in Schilde

Reconstructie - De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de mannen die op vrijdag 17 februari 2012 hebben ingebroken in de woonvertrekken boven 2 Chinese restaurants in de Antwerpse Kempen.

Tussen half 9 en 9 uur 's avonds werd ingebroken in de woonruimte boven Chinees Japans restaurant Oriental Plaza aan de Turnhoutsebaan in Schilde. Op de eerste verdieping forceerden de dieven een raam aan de voorgevel en drongen zo de woning binnen. Ze doorzochten alle kamers en gingen er vandoor met juwelen en handtassen, 2 laptops, een spelconsole en een digitale camera.

Diezelfde avond werd ook ingebroken in de woonvertrekken boven Chinees restaurant 100 Jaar Wah aan de Gilles de Pélichylei in Schilde ('s Gravenwezel). Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders.

 

Om kwart voor 9 's avonds drongen onbekende mannen via het badkamerraam binnen in de woning. Daar stonden ze plots oog in oog met de 2 minderjarige kinderen van het gezin. Eén van de daders stelde wat vragen in het Nederlands en zorgde voor de nodige afleiding. Intussen doorzocht zijn kompaan de woning. De dieven gingen aan de haal met geld en juwelen.

De mannen zijn van vreemde afkomst. Tegen elkaar spraken ze een vreemde taal. De kinderen konden een goede beschrijving geven van de man die hen aansprak.

Deze man is mager en ongeveer 1m65 lang. Hij is rond de 30 jaar oud en heeft krulhaar. Hij sprak goed Nederlands. Zijn kompaan is even groot maar iets ouder. Hij heeft kort zwart haar en een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte jas, een zwarte broek en een beige sjaal.

 

Meent u de man van de robotfoto te herkennen of weet u meer over de feiten neem dan contact op met de politie.

Alle tips zijn welkom via het gratis telefoonnummer 0800 30.300 of via het emailadres opsporingen@politie.be.