In het spoor van Avicii

Donderdag 7 augustus - Avicii stond dit jaar weer op Tomorrowland. Net als vorig jaar speelde de Zweedse dj, De Schorre in Boom plat. Avicii is hot en wordt beschouwd als één van de beste dj’s ter wereld. Nauwelijks 25, multimiljonair, maar met een groot hart. In 2013 schonk hij de opbrengst van zijn Australische tournee – 1 miljoen euro- integraal weg aan goede doelen.

5 jaar geleden was Tim Bergling, niet meer dan een gewone Zweedse dj. Vandaag is hij een wereldvedette, die optreedt met internationale popsterren. Maar hij blijft er Zweeds nuchter en bescheiden onder. “Ik wil geen imago. Ik wil niet bekend zijn. Ik werk hard opdat mensen mijn muziek zouden begrijpen. En ik dank God dat ik geen acteur ben of iemand wiens gezicht overal verschijnt. Ik zet gewoon een pet op en niemand herkent me. Dat is mijn grootste nachtmerrie, om overal herkend te worden.” vertelt Avicii in Telefacts Zomer.

Een cameraploeg heeft Tim en zijn crew maandenlang gevolgd op tournee in Australië. Opmerkelijk is dat Avicii geobsedeerd is door perfectie. Soms stapt hij te laat op het podium omdat hij tot de laatste seconde op zijn laptop aanpassingen doet aan zijn set van die avond. “Tim is nooit te laat. Hij zit gewoon op ‘Tim-tijdschema’ en dat is anders dan een normale tijdsmeting”, verduidelijkt zijn manager.

In het spoor van Avicii, donderdag om 22u in Telefacts Zomer.