In de ring voor de ultieme dancebattle

09/07/2014 - 09:30

Donderdag 10 juli - King of the Ring is één van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld voor breakdancers. Het concept is simpel: een 1 tegen 1 dansgevecht  of ‘battle’ in een boksring. Een driekoppige jury beslist wie de beste danser is. Wie zich kan kronen tot koning van de ring, kan rekenen op een internationale danscarrière. Veel jongeren voelen zich geroepen om deel te nemen, maar enkel de crème de la crème wordt toegelaten. 

 ‘Casper’ (16) uit Los Angeles is één van die toppers. Maar voor hem is King of the Ring meer dan gewoon een wedstrijd: “Vroeger was mijn familie: mijn moeder, mijn vader en ik … Wij waren dakloos”. Casper hoopt dat hij na de wedstrijd gelanceerd is voor de toekomst en zich dus kan verheugen op een beter leven. Voor de Canadese ‘Dyzee’, is breakdance een manier om op het rechte pad te blijven: “Vroeger, toen ik 17-18 jaar was, zat ik in een bende en nam ik drugs. Ik heb een houvast nodig en dat is breakdance”.

In de ring voor de ultieme dancebattle, donderdag om 21.45 in Telefacts Zomer bij VTM.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's