In de keuken van het Kremlin

25/04/2012 - 16:43

Donderdag 26 april - Het Kremlin in Moskou, het voormalige paleis van de Russische tsaren, is vanaf 7 mei opnieuw de thuis van Vladimir Poetin. Het Kremlin is eigenlijk een stad in de stad: 25.000 vierkante meter groot, met de prachtigste balzalen, salons en een keuken waarvan de meeste chef-koks alleen maar kunnen dromen. Behalve Jérome Rigaud. Jarenlang was de Fransman de vaste chef-kok van President Medvedev. Rigaud heeft gekookt voor alle groten der aarde. “Ik moet staatsbanketten organiseren voor alle groten der aarde. Telkens de president gasten heeft hebben we 1 uur de tijd om -soms voor 100 hooggeplaatste gasten- een heel diner op te dienen”, vertelt Rigaud.

Rigaud neemt de cameraploeg mee achter de schermen van het Kremlin, waar ook de voorproever van de Russische president werkt. Geen enkele schotel verlaat de keuken vooraleer die … de ‘giftest‘ heeft doorstaan.

In de keuken van het Kremlin, vanavond in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra