I am Jazz

16/05/2012 - 14:19

Donderdag 17 mei - Om een transseksuele operatie te ondergaan moet je meerderjarig zijn, maar transseksuelen voelen vaak op erg jonge leeftijd, dat ze anders zijn. En sommigen gaan er ook al naar leven, zoals Jazz. Ze is 11, en werd geboren als jongen. Maar al sinds haar vijfde draagt ze geen jongenskleren meer. “Ik ben liever een meisje dan een jongen . Zo voel ik me, zowel innerlijk als uiterlijk. Ik ben trouwens een gelukkig meisje”, vertelt Jazz.

Als ‘kind-transseksueel’ leven, is niet altijd eenvoudig. Jazz’ grootste angst is de pubertijd. Want dan ontwikkelt ze testosteron en zal ze ook uiterlijk ‘meer’ op een jongen gaan lijken.

De ouders van Jazz zijn gelukkig met hun dochter. Ze hebben er eigenlijk meteen genoegen mee genomen. "Als ik naar haar kijk, zie ik een dochter, niet een zoon”, zegt moeder Jeanette. “ De meeste mensen hebben wel een beeld van transseksuelen, maar dat zijn meestal volwassenen. Als het om een kind gaat, zoals Jazz, zijn ze meestal wel verbaasd”.

Jazz, leven als een transgenderkind. Vanavond in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra