Home-invasions in Westerlo

Reconstructie 26 januari 2012 - In België werden vorige jaar meer dan 100 home-invasions gepleegd. In Westerlo werden twee gezinnen op korte tijd overvallen. De inwoners werden bedreigd en verwond. De daders gingen aan de haal met een aanzienlijke som geld en juwelen.

 


Home-invasion in Westerlo (Voortkapel)

De politie en het parket van Turnhout zouden graag deze man willen kennen die in februari 2011, samen met 2 kompanen, een gezin met 2 kinderen heeft overvallen in Westerlo. De feiten gebeurden op 11 februari 2011.

Die vrijdag, rond 7 uur ‘s avonds, werd er aangebeld aan de woning aan de Biezenstraat in Westerlo. Drie mannen stormden naar binnen en bedreigden het gezin met een vuurwapen. Het echtpaar en hun 2 kleine kinderen werden met tape vastgebonden. Intussen werd hun woning doorzocht op zoek naar geld. De gangsters gingen er vandoor met zo’n 25.000 euro.

Eén van de daders was niet gemaskerd. Hij had duidelijk de leiding.

Het is een slanke man van ongeveer 1m70 lang. Hij heeft donker haar, een baard die loopt over de kaaklijn tot aan de kin en een snor.

Hij sprak Nederlands met een Hollands accent en Arabisch.

Hij sprak zijn kompanen aan met de voornamen Alain en Rachid.

Deze 2 handlangers zijn groter. Ze droegen bivakmutsen en spraken Nederlands met een Arabisch accent.

Home-invasion in Westerlo (Oosterwijk)

De politie en het parket van Turnhout zouden graag de gangsters willen kennen die tijdens de zomer van 2011 een gezin hebben overvallen in Westerlo. De feiten gebeurden op 13 juli 2011.

Die woensdag, rond 11 uur ‘s avonds, kwamen 3 gewapende gangsters langs achter de woning binnen aan de Schuurveldestraat in Westerlo. Ze bedreigden het gezin met verscheidene wapens en eisten geld. Ze schuwden geen geweld om hun eis kracht bij te zetten. Ze bedreigden de slachtoffers met handvuurwapens, een machinegeweer en een mes. De man des huizes werd in de armen gesneden. De overvallers doorzochten het huis en de gezinswagen en gingen er vandoor met juwelen, horloges en 10.000 euro.

De daders zijn ongeveer 1m80 lang. Ze waren donker gekleed en droegen bivakmutsen. Ze sprraken afwisselend Engels, Frans en gebroken Nederlands. Onder elkaar spraken ze een vreemde, mogelijk een Arabische taal.