Het geklungel op het proces Amanda Knox

04/10/2011 - 13:30

Dinsdag 4 oktober - De Amerikaanse studente Amanda Knox werd gisteravond in Perugia, in Italië, vrijgesproken van de moord op Meredith Kercher. Ze zat 4 jaar onschuldig in de cel.

In 2007 werd de Britse Meredith Kercher vermoord teruggevonden in haar appartement. Haar kotgenote Amanda Knox en die haar vriendje waren meteen verdachten nummer 1. De bewijslast was mager en er waren serieuze bedenkingen bij de manier waarop het onderzoek was gevoerd. Maar het hele proces werd een karaktermoord op Amanda Knox: ze werd verketterd en afgeschilderd als een seksverslaafde, marihuana-rokende sataniste. De Italiaanse volksjury volgde de redenering en Knox kreeg  in eerste aanleg 26 jaar cel. Maar al die tijd bleef ze haar onschuld uitschreeuwen. Ze ging in beroep en werd nu, na 4 slopende jaren vrijgesproken. De jury vond dat het gevonden bewijsmateriaal op de plaats van de misdaad uiteindelijk niks bewees. Het geklungel in het onderzoek is dan ook van een zelden geziene omvang: speurders liepen rond met hun haren los, zonder kapje en bewijsmateriaal werd bijvoorbeeld in plastic zakken gestoken in plaats van in papieren zakken.

Het geklungel in de zaak Amanda Knox, vanavond in Telefacts om 20.45u.

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra