Het echte gezicht achter Facebook

11/04/2012 - 13:21

Donderdag 12 april - Mark Zuckerberg, de oprichter, uitvinder en eigenaar van Facebook is naar schatting meer dan 20 miljard euro waard. Een icoon en een genie volgens zijn volgers, werknemers en biografen, maar evenzeer een controlefreak die voor niets of niemand terugdeinst om zijn dromen waar te maken. Maar hoe objectief zijn al zij die uit zijn hand eten? Hoe geregisseerd is de communicatie rond Facebook en z’n bezieler?

De reportagemakers duiken in het verleden van de Zuckerberg-clan en komen uit bij zijn vader, Edward Zuckerberg. Edward is nog steeds een relatief eenvoudige huisdokter, in het relatief eenvoudige Dobbs Ferry, niet ver van New York. De man heeft nog nooit een interview toegestaan “omdat hij niet mag van de Facebook-organisatie (lees: omdat zoon Mark het hem verbiedt)”

Net zoals de vader wordt afgeschermd, is er ook maar weinig geweten over Mark Zuckerberg zelf. De film “The Social Network”, wordt door Zuckerberg en zijn entourage afgedaan als “onrealistisch”. Zijn biografieën tonen een heel ander beeld. Maar die biografen worden uiteraard betaald en gecensureerd door Zuckerberg zelf.

De reportageploeg trekt er samen met een paparazzo -‘undercover’- op uit om Zuckerberg te volgen tijdens een gewone dag in de week. Leeft de miljardair echt zo sjofel als hij iedereen wil doen geloven?

Het gezicht achter Facebook, donderdag, 22.50, in Telefacts 360 bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra