Het dierenparadijs

16/04/2012 - 15:14

Dinsdag 17 april - Als iemand in Vlaanderen een onhandelbare hond of zieke kat naar het asiel brengt, is er een reële kans dat dat beestje, na verloop van tijd, ofwel een spuitje krijgt ofwel naar Nederland verhuist, naar Alice en Steven Van Duijn. “We hebben 1013 katten, 80 honden, 7 paarden en 1 haan. Allemaal dieren waar asielen geen blijf mee weten omdat ze te oud, te lelijk of te stout zijn. De helft van alle dieren komt uit België”, vertelt Alice.

Alice en Steven wonen in Aarle-Rixtel, bij Eindhoven in een mooie boerderij met een gigantisch terrein. De zwerfkatten hebben er hun eigen bungalow, maar de honden en de zieke katten mogen vrij rondlopen, ook in huis. ““Wij denken nooit: we trekken de deur dicht en we gaan ons afzonderen. De dieren zijn een deel van ons leven”, vertelt het koppel. Als wij deze dieren niet zouden opnemen, dan zouden ze allemaal geëuthanaseerd zijn. Terwijl een heleboel nog jaren gezond en gelukkig verder kunnen leven.”

Alice en Steven doen het uit idealisme en uit dierenliefde. En da’s nodig want het koppel is de hele dag vrijwillig in de weer voor de beesten. Om nog maar te zwijgen van de kosten.
De katten en honden eten elke dag 75 kilogram brokken, goed voor 500 euro per dag. “ Maar dan zijn de dierenartsenkosten nog niet meegerekend. Die alleen al bedragen 70.000 euro. Allemaal geld van gulle gevers, van dierenvrienden”.

Telefacts kampeert een dag tussen het geblaf en gemiauw van meer dan 1090 honden en katten.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra