Het bijzondere leven van baby Charlotte

27/06/2012 - 13:00

Donderdag 28 juni - Charlotte Cleverly-Bisman was een baby als een ander.  Vrolijk, speels, lief.  Haar ouders hadden zich geen beter kind kunnen voorstellen.

Tot ze op haar 6 maanden het slachtoffer werd van een ernstige hersenvliesontsteking. Het vonnis van de dokters was keihard.  Charlotte haar ledematen moesten gelijk geamputeerd worden of ze zou sterven.  Er was geen weg terug.  Haar ouders hadden geen keuze.  Charlotte overleefde de viervoudige amputatie en werd het jongste kindje zonder armen en benen ooit in Nieuw-Zeeland.

Charlotte is nu 2 jaar oud.  Haar ouders willen haar een zo normaal mogelijke opvoeding geven, haar wapenen voor de toekomst en zelfstandig leren zijn.  Vriendjes die thuis komen spelen, een gewone school bezoeken en doen wat elk ander kind van die leeftijd doet.  Charlotte grijpt het leven met beide armen.  Ze gaat voluit tijdens therapieën ook al is haar leven doorspekt van operaties en revalidaties. Ondanks het uitblijven van regelmaat vecht ze elke dag en weet ze van  geen opgeven.

Desondanks haar positieve ingesteldheid weigert Charlotte haar beenprotheses en zolang ze dit blijft doen, slinken al haar kansen op het zo gewilde “normale” leven.

Misschien brengt een gespecialiseerd zomerkamp in de Verenigde Staten voor kinderen zoals haar wel de oplossing?  De confrontatie hier met deelgenoten zal haar verdere levensloop in de meest positieve zin bepalen.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra