Een nieuw leven voor Kilian

Dinsdag 15 november - Afgelopen weekend heeft Kilian Vanhelmont het mooiste verjaardagsgeschenk gekregen dat hij zich kon dromen: een nieuwe nier. Kilian is nog maar 5, maar heeft al veel moeten meemaken op z’n jonge leeftijd. “Kilian is geboren zonder plasbuis, waardoor zijn nieren onherroepelijk beschadigd zijn. Sinds anderhalf jaar moet  hij aan de dialyse en staat hij op de lijst voor een transplantatie”, vertelt zijn moeder Tanja. “ Het was bang afwachten en elke dag ging zijn levenskwaliteit achteruit. Tot zaterdag”.

Om 8 uur  ’s morgens, nu zaterdag, kregen Tanja, Sven en Kilian het onverwachte telefoontje van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. “Er was een nierdonor gevonden in Duitsland. De nier zou met het vliegtuig naar België worden gebracht en dus moesten wij zo snel mogelijk binnen komen”, zegt Sven, de papa van Kilian.

Telefacts maakte in 2010 al een reportage over Kilian, toen het er niet zo best uitzag voor hem. Nu zaterdag werd zijn verhaal vervolgd, met een wending, die zijn leven ingrijpend zal veranderen.