Di Rupo openhartig

05/12/2011 - 15:16

Dinsdag 6 december - “Mijn moeder wilde niet dat ik in de politiek ging. Ze wilde een ander leven voor haar zoon, maar bon, ik denk dat ze zou trots zijn”.  

Elio Di Rupo , de nieuwe premier van België, straalt. Hij is moe, maar zichtbaar opgelucht dat het is gelukt,  541 dagen na de laatste verkiezingen. Aan Telefacts geeft hij zijn eerste Vlaamse televisie-interview, 1 dag voor de eedaflegging, in het Nederlands: “Ik begrijp het, het is waar, ik moet mijn Nederlands verbeteren en ik wil mijn Nederlands verbeteren. Ik zal er hard aan werken. Een premier is een premier van alle Belgen en alle Vlamingen. Zoals u weet heb ik veel respect voor de Vlamingen”.

Uitzonderlijk voor Telefacts leidt Di Rupo onze reporter rond in de zaal waar dagen en nachten lang werd onderhandeld. Hij blikt er terug op de cruciale momenten van de onderhandelingen.

Telefacts kon in de afgelopen maanden, op verschillende tijdstippen Elio Di Rupo volgen op zijn weg naar de 16.

In zijn eerste grote interview voor de Vlaamse televisie spreekt Di Rupo openhartig.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra