Dertien en aan de drank

21/07/2014 - 09:30

Dinsdag 22 juli - Het noordoosten van Engeland heeft een probleem met jongeren die op straat alcohol drinken. Elk jaar belanden honderden tieners in het ziekenhuis omdat ze stiekem teveel gedronken hebben. Soms gaat het om kinderen van amper 13 jaar. 

Lauren is zeventien en drinkt al sinds haar elfde. “Ik ben begonnen om indruk te maken en erbij te horen. Door de jaren heen ben ik meer en meer gaan drinken en nu heb ik al een hele fles wodka nodig om iets te voelen.” Lauren drinkt vooral om zich goed te voelen,  vertelt ze. “Ik heb niet graag verdriet. Ik wil sterk zijn en alcohol helpt me daarbij.”

“Ik heb een jongen van zestien zien beven omdat ie geen alcohol had. Da‘s echt schrikken, iemand die op die leeftijd alcoholieker is.” Aan het woord is Phil Tye, één van de oprichters van de straathoekwerkersgroep ‘Youth Almighty’. De organisatie probeert jongeren naar een jeugdcentrum te lokken en hen alternatieven te geven, zodat ze niet beginnen drinken uit verveling. 

Met een cameraploeg in zijn zog, trekt Phil de nacht in, op zoek naar tieners aan de drank. En dat leidt tot vaak tot onthutsende en schrijnende taferelen.

Dertien en aan de drank. Nooit gezien. Dinsdag in Telefacts Zomer om 22u.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra