De verborgen wereld van seks, zaken en politiek

Dinsdag 11 juni - De werelden van luxeprostitutées, zakenlui en toppolitici durven elkaar wel eens kruisen. Dat is een publiek geheim. Meestal blijft het ook een geheim, tot er iemand gaat praten…
 “Meisjes, smeergeld, alles was toegestaan.” Dat zegt Michel-Jack Chasseuil. In de jaren ’80 en ’90 was hij directeur bij de Franse vliegtuigbouwer Dassault Aviation. Voor het eerst geeft Chasseuil openlijk toe dat zijn voormalige werkgever budgetten voorzag om potentiële klanten te verwennen met luxeprostituées “ Als we geen meisjes leverden, dan was er ‘s anderendaags bij het tekenen van het contract gemopper. Dus het was gebruikelijk.”
Een gelijkaardig verhaal vertelt David Roquet, ex-kaderlid van een groot Frans aannemersbedrijf. Roquet was gespecialiseerd in het binnenhalen van openbare aanbestedingen. “ In mijn job was het belangrijk om contacten te hebben op het hoogste politieke niveau.” Op die wijze kwam de ex-lobbyist in contact met het toenmalige hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, Dhr. Dominique Strauss Kahn. “ Onze eerste ontmoeting was in een sjiek restaurant in Parijs. Ik had voor de kennismakingslunch gezorgd voor wat betaald vrouwelijk gezelschap. Na de lunch zijn we afgezakt naar de privébar in de kelder van het restaurant en daar vond de orgie plaats.”  
David Roquet zal volgend jaar in Rijsel gehoord worden op het proces tegen Dominique Strauss Kahn.

In Telefacts Zomer leggen klokkenluiders de mechanismen bloot van omkoperij en chantage met seks.  De cameraploeg gaat ook undercover in een Parijse nachtclub waar een aantal Franse burgemeesters zich kostelijk amuseert op uitnodiging EN op kosten van machtige zakenlui.

De verborgen wereld van seks, zaken en politiek, dinsdagavond in Telefacts Zomer.