De verboden affaire

04/06/2014 - 11:40

Donderdag 5 juni - In de zomer van 2012 wordt de 30-jarige Britse leerkracht Jeremy Forrest  gearresteerd voor ontvoering en seksuele aanranding van een minderjarige. Alleen was het ontvoerde minderjarige meisje niet echt een slachtoffer. “Ik was 14 toen ik halsoverkop verliefd op hem ben geworden. We twitterden en sms’ten vaak en ik denk dat het echt wederzijds was”, vertelt Gemma tijdens haar gereconstrueerde politieverhoor. “Na verloop van tijd zijn we beginnen afspreken in hotels. Hij wist dat hij zijn job kon verliezen en zelfs in de gevangenis kon belanden, maar we zagen elkaar echt graag.”

Als hun verboden affaire begint uit te lekken, beslist het koppel om naar Frankrijk te vluchten. Na een internationale klopjacht van 2 weken vindt Interpol hen op een hotelkamer in Bordeaux. Jeremy Forrest wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf.

De onwaarschijnlijke affaire van de wiskundeleraar en zijn 15-jarige liefje haalt tot vandaag de Britse kranten. In Telefacts Zomer reconstrueren we het echte verhaal aan de hand van de originele politieverhoren.

De verboden affaire, donderdag in Telefacts Zomer, meteen na de finale van ‘Mijn Pop-up restaurant’. 

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's