De Sintindustrie

31/10/2011 - 13:19

Dinsdag 1 november - Hij komt, hij komt … hij komt steeds vroeger naar de winkels, de Sint. Deze dagen leveren speelgoedwinkels prijzenslagen, want de speelgoedindustrie is big business, ondanks de crisis. “Voor de glimlach van een kind, zullen de ouders blijven speelgoed kopen”, zegt Bart Coeman van de Belgische winkelketen FUN. “Deze maanden zijn de drukste voor ons. Dat betekent 45.000 paletten,  2 miljoen stuks speelgoed, goed voor 100 miljoen euro.”

Vorig jaar werd voor 350 miljoen euro speelgoed gekocht in ons land. Eén gezin geeft per kind tussen de 233€ en 359€ uit.

Telefacts kijkt achter de schermen van de speelgoedindustrie. Van import, via distributie tot in de winkelkar. En we bezoeken ook het hoofdkwartier van Lego, in Billund, Denemarken. 

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra